Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Študenti UMB budú diskutovať o imigrantoch, príde aj utečenec z Iránu

Univerzita Mateja Bela, archívne foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Organizátorom je občianske združenie ZADOBE a jeho hosťami budú bezpečnostný analytik Ministerstva obrany SR Ivan Samson a utečenec z Iránu Reza Qualam Hadz Sicani.

Banská Bystrica 28. septembra (TASR) - V aule Rotunda Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici sa v utorok (29.9.) o 17.00 h uskutoční diskusia na tému Imigranti v Európe. Organizátorom je občianske združenie ZADOBE a jeho hosťami budú bezpečnostný analytik Ministerstva obrany SR Ivan Samson a utečenec z Iránu, ktorý už desať rokov vedie na Slovensku úspešný život, Reza Qualam Hadz Sicani.

"Pozvaní hostia nám objasnia to, či je Slovensko v ohrození a prečo vlastne dochádza k migrácii. Spoločne zistíme, čo je na tvrdení médií pravdivé. Myslím si, že diskusia s odborníkom a človekom, ktorý bol pred desiatimi rokmi nútený opustiť rodnú krajinu pre svoju vieru, prinesie určite zaujímavé názory," uviedla Mária Svidroňová, výkonná riaditeľka združenia.

"V našom občianskom združení prinášame nielen známych a motivačno-inšpiratívnych hostí, ale aj aktuálne témy. Jednou z nich je téma imigrantov. Súčasnú situáciu viacerí označujú za novodobé sťahovanie národov," poznamenala Svidroňová.