Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Jednotkári môžu na Táloch lyžovať zadarmo, budú aj verejné preteky

Lyžovačka v lyžiarskom centre na Táloch Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na lyžovanie sú veľmi dobré podmienky, na svahoch je 50 centimetrov snehu. Spustené sú všetky vleky. Nadšenci bieleho športu si dnes môžu užiť aj večerné lyžovanie v čase od 18.00 do 21.00 h.

Tále 1. februára (TASR) – Všetci školáci a študenti, ktorí mali na polročnom vysvedčení samé jednotky, si tak ako každý rok v stredisku na Táľoch môžu zalyžovať zadarmo od dnes do 3. februára.

"Jedno vysvedčenie so samými jednotkami respektíve výpis so známkami sa rovná jeden celodenný lyžiarsky lístok platný v jeden ľubovoľný deň v termíne 1. až 3. február," uviedla pre TASR Miroslava Lešaková z obchodno-marketingového oddelenia Tále, a. s.

Podľa jej slov majú na lyžovanie veľmi dobré podmienky, na svahoch je 50 centimetrov snehu. Spustené sú všetky vleky. Nadšenci bieleho športu si dnes môžu užiť aj večerné lyžovanie v čase od 18.00 do 21.00 h. V prevádzke budú vleky H100 a TLV-C.

Na nedeľu 2. februára v stredisku pripravili v rámci gastronomického festivalu Lyžovačku s veľkou chuťou – Sladké prázdniny a Verejné preteky v lyžovaní – slalome pre rodiny s deťmi a všetkých neregistrovaných lyžiarov. Každý štartujúci má možnosť štartovať trikrát. Do výsledku sa započíta najlepší čas. Štartovné je jednorazové. "Pre víťazov sú pripravené zaujímavé vecné ceny, ktoré určite potešia. Počas celého dňa si môžete pochutnávať na francúzskych palacinkách a sladkých špecialitách. O zábavu sa postarajú animátori a DJ Igor Koller," povedala Lešaková.