Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Cez víkend pribudnú v Poltári tri testovacie miesta

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Negatívny antigénový alebo PCR test budú po novom ľudia potrebovať aj na cestu do práce, do prírody, na úrad, či na poštu.

Poltár 20. januára (TASR) – Poltár sa pripravuje na vládou ohlásené skríningové testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Samospráva o tom obyvateľov informuje na svojej oficiálnej webstránke s tým, že pre testovanie pribudnú tri odberné miesta.

V Poltári sa bude testovať dva dni, a to počas najbližšieho víkendu od soboty do nedele. Občanom budú k dispozícii dočasné odberové miesta, otvorené budú v čase od 07:00 do 19:00.

Záujemcovia sa môžu prísť otestovať do telocvične pri Základnej škole na Ulici slobody, do areálu TJ Sklotatran Poltár a do mestskej športovej haly na Sklárskej ulici. „Dovtedy môžete využiť existujúce mobilné odberné miesto, v hasičskom dvore, na ktorom dostanete aj certifikát s výsledkom testu,“ upozorňuje mesto.

Ako dodáva, negatívny antigénový alebo PCR test budú po novom ľudia potrebovať aj na cestu do práce, do prírody, na úrad, či na poštu.

„Stále platí to, že každý, kto môže robiť z domu, by nemal ísť do sídla pracoviska. Bez negatívneho testu budete môcť navštíviť najbližšie potraviny, drogériu, lekáreň či absolvovať vychádzku so psom do 1000 metrov od vášho bydliska,“ pripomína mestský úrad Poltárčanom s tým, že podrobnejšie ich bude informovať prostredníctvom internetovej stránky www.poltar.sk, sociálnych sietí mesta, mestského rozhlasu a informačných tabúľ.