Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Detva má administratívnych pracovníkov, dobrovoľníci však chýbajú

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR/AP

Prvé kolo celoplošného testovania sa má konať počas dvoch víkendových dní, a to v sobotu 31. októbra a v nedeľu 1. novembra.

Detva 30. októbra (TASR) – Mesto Detva má na víkendové celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 dostatok administratívnych pracovníkov, dobrovoľníci však chýbajú. „Administratívnych pracovníkov potrebujeme 32 plus náhradníkov. Prihlásilo sa nám ich okolo 100. V súčasnosti im pripravujeme dohody. Dobrovoľníkov máme málo,“ uviedol v piatok pre TASR hovorca mesta Detva Milan Suja.

V meste pod Poľanou bude počas víkendu 16 odberných miest. „Mesto odporúča testovanie podľa adresy bydliska,“ informuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke, kde nájdu obyvatelia aj podrobný zoznam odberných miest. Patria tam napríklad kultúrne strediská, športová hala, telocvičňa strednej školy, klub dôchodcov či základné školy.

Mestský úrad tiež radí, aby sa ľudia počas víkendu dali otestovať vo vyhradených časoch. Aby samospráva zmiernila nápor ľudí na odberné miesta, odporúča dať sa otestovať v konkrétnom čase. Časový harmonogram testovania podľa priezviska je na webstránke Detvy. V prípade nutnosti sa však môžu ísť záujemcovia otestovať kdekoľvek inde a v inom čase.

Prvé kolo celoplošného testovania sa má konať počas dvoch víkendových dní, a to v sobotu 31. októbra a v nedeľu 1. novembra.