Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Bystrici otvoria 19 odberových miest

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Na víkendové skríningové testovanie je potrebné sa vopred registrovať v rezervačnom systéme na webovej stránke mesta.

Banská Bystrica 20. januára (TASR) – Banská Bystrica počas víkendového skríningového testovania otvorí celkom 19 odberových miest, na ktorých bude vzorky odoberať 55 tímov. Samospráva v stredu spustila online rezervačný systém, ktorý otestovala už počas víkendového komunitného testovania. Mesto o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Mesto malo ešte v utorok problém s nedostatkom zdravotníckeho personálu, ten nakoniec dokázalo vyriešiť. „Zdravotníci nám pomohli naplniť kapacity potrebné na vytvorenie dostatočného počtu odberných tímov v našom meste. Je to znak toho, že ľudia z Banskej Bystrice a okolia sa vždy vedeli v náročných chvíľach spojiť,“ uviedol primátor Ján Nosko.

Samospráva počas víkendu otvorí 19 odberových miest, s organizáciou pomohla aj Rooseveltova nemocnica, ktorá zabezpečí testovanie v sobotu a nedeľu na parkovisku Mičinská. Na víkendové skríningové testovanie je potrebné sa vopred registrovať v rezervačnom systéme na webovej stránke mesta. Ľudia si v ňom môžu zvoliť deň, odberné miesto a konkrétny čas.