Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Veľký Krtíš otvorí päť odberových miest

Ilustračné foto. Foto: TASR - Letisko M.R. Štefánika

Na testovanie sa obyvatelia prihlásia na webovej stránke mesta.

Veľký Krtíš 21. januára (TASR) – Veľký Krtíš sa pripravuje na vládou ohlásené skríningové testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Samospráva to uvádza na svojej oficiálnej webstránke s tým, že na niektoré miesta sa dá elektronicky objednať.

Testovanie bude počas najbližšieho víkendu v sobotu a v nedeľu v čase od 8:00 do 20:00 s obedňajšou prestávkou od 13:00 do 14:00. Posledné odbery sa budú robiť 30 minút pred koncom testovania a na niektoré miesta sa bude dať objednať elektronicky. Pre záujemcov bude cez víkend k dispozícii päť odberných miest. Kultúrny dom, Námestie A. H. Škultétyho (od hotela) bude pre ľudí bez objednania, zaregistrovaní budú do tohto domu vchádzať od pošty. Rovnako na tom bude aj Základná škola Poľná 1, kde budú dve odberné miesta, jedno pre registrovaných a druhé pre občanov bez online registrácie. Základná škola, J. A. Komenského 4 bude prijímať len tých, ktorí využijú elektronický objednávací systém.

Na testovanie sa obyvatelia prihlásia na webovej stránke mesta. Pri registrácii si vyberú odberové miesto, deň a čas testovania, napíšu ďalšie údaje, ako e-mailová adresa, telefónne číslo, do poznámky pripíšu adresu (ulica, číslo, mesto). Po týchto krokoch im príde potvrdzujúci e-mail s informáciou o testovaní, ako aj pripomienka v deň testovania.

Zavolať tiež možno na mestský úrad a s registráciou ľuďom pomôže pracovník. Je potrebné uviesť údaje, ako meno, priezvisko, adresa, e-mail, telefónne číslo. Volať treba na telefónne čísla, ktoré sú na stránke mesta. „Určené je to hlavne pre starších občanov,“ pripomína samospráva.

„Po zaplnení všetkých termínov sme pripravení rozšíriť elektronické objednanie aj na ďalšie miesto. Preto odporúčame prihlásiť sa čo najskôr,“ upozorňuje Veľký Krtíš.