Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Tisíce litrov liehu skončili v pilinách

Ilustračné foto Foto: wola.policja.waw.pl

Colníci likvidovali lieh, ktorý prepadol v prospech štátu.


Banská Bystrica 8. októbra (TASR) – Osemsto fliaš spotrebiteľského balenia liehu v celkovom objeme takmer 1000 litrov zlikvidovali v uplynulých dňoch colníci vo Fiľakove. Vyliali ho do pilín v drevospracujúcej spoločnosti.

"Colníci likvidovali lieh, ktorý prepadol v prospech štátu. Zaistil ho Colný úrad Banská Bystrica v rámci výkonu daňového dozoru a počas viacerých kontrolných akcií, ktoré sa uskutočnili v prevádzkach alebo pri iných bežných kontrolách vykonávaných colníkmi," konštatovala hovorkyňa Colného úradu Banská Bystrica Miriam Miklošová.

Ako ďalej uviedla, u zisteného liehu zvyčajne osoba nevedela v súlade so zákonom č. 530/2011 Z. z. o spotrebnej dani z alkoholických nápojov preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia alkoholického nápoja, ktorý sa u nej nachádzal. Ďalším závažným porušením zákona, ktoré vedie k zadržaniu tovaru a často aj k jeho následnému zničeniu, je predaj spotrebiteľského balenia liehu, ktoré nie je označené kontrolnou známkou v súlade so zákonom.

Fyzická likvidácia zaistených tisíc litrov liehu a liehovín sa uskutočnila za prítomnosti colníkov a zamestnancov Colného úradu Banská Bystrica takým spôsobom, aby sa predišlo ďalšiemu porušovaniu právnych predpisov, prípadne manipulácii s majetkom prepadnutým v prospech štátu. Vyliali ho do pilín v drevospracujúcej spoločnosti vo Fiľakove.