Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Turčianske Teplice volili nezávislých poslancov, majú 10 z 13 kresiel

Erb mesta Turčianske Teplice Foto: Heraldický register

O budúcnosti Turčianskych Teplíc tak bude rozhodovať nielen nový nezávislý primátor Igor Hus, ale aj väčšina nezávislých poslancov.

Turčianske Teplice 17. novembra (TASR) – Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v kúpeľnom meste Turčianske Teplice ovládnu v novom funkčnom období nezávislí poslanci

. Z 13 miest získali v sobotňajších (15.11.) komunálnych voľbách až desať kresiel. Ďalšie dve miesta obsadia poslanci za SNS a jedno sa ušlo kandidátovi hnutia NOVA. Rozhodlo o tom 3167 voličov, ktorí odovzdali platné hlasovacie lístky pre voľby do MsZ.

O budúcnosti Turčianskych Teplíc tak bude rozhodovať nielen nový nezávislý primátor Igor Hus, ktorý po ôsmich rokoch zosadil doterajšieho primátora Michala Sygúta, ale aj väčšina nezávislých poslancov. Sú nimi: Ján Petrovič, Dušan Vojtek, Milan Čižmárik, Miroslav Tribulík, Marta Máliková, Roman Pavlík, Rastislav Froľo, Zdena Kevická, Milota Martinková a Milan Kováč. Za SNS do "malého" parlamentu zasadnú Slávka Súdorová a Alexander Kluska, za NOVA Ján Škorvánek. Do MsZ sa nedostal ani jeden kandidát za Smer-SD, SDKÚ-DS či KDH. Oficiálne informácie zverejnila mestská volebná komisia na webovej stránke mesta.

Ako dnes pre TASR uviedol budúci primátor Turčianskych Teplíc Igor Hus, prvoradé pre neho bude "zastabilizovať situáciu na úrade, detailnejšie sa oboznámiť s jeho chodom a vniknúť do situácie, ktorá tam vládne". Ako dodal, jedným z prvých krokov je tiež zistiť, v akej finančnej kondícii sa mesto v súčasnosti nachádza.