Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojilo bezmála 2000 ľudí, viac ako vlani

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kampaň prekonala účasť z minulého roku.

Banská Bystrica 25. septembra (TASR) - Do tohtoročného Týždňa dobrovoľníctva sa v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) zapojilo bezmála 2000 ľudí. Od 16. do 22. septembra mali dobrovoľníci možnosť už po tretíkrát nazrieť do farebného sveta a pomôcť dobrej veci. TASR o tom informovala koordinátorka kampane Jana Oravcová.

"Kampaň prekonala účasť z minulého roku, keď 1891 dobrovoľníkov v 81 organizáciách v celom kraji odpracovalo spolu 9733 hodín bez nároku na honorár. Na sprievodných podujatiach sa zúčastnilo ďalších viac ako 1350 účastníkov," zdôraznila Oravcová.

Tohtoročné motto: "Vyfarbi ho s nami!" sa odrazilo v množstve aktivít. Dobrovoľníci vymaľovali ulice, lavičky, preliezky, opravovali chránené domy, skrášľovali verejné priestranstvá, inštalovali náučné chodníky, ukladali knihy, vyrábali učebné pomôcky, pomohli klientom rôznych zariadení pri denných aktivitách, ale najmä spestrili svoj aj deň niekoho iného.

Týždeň dobrovoľníctva vyvrcholil záverečnou 'párty' v Záhrade - Centre nezávislej kultúry v Banskej Bystrici, ktorá bola zároveň i narodeninovou oslavou 15. výročia založenia Centra dobrovoľníctva.

Organizátori kampane z občianskeho združenia Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici sú spokojní. "Opäť nás potešila vyššia účasť oproti minulému a predminulému roku. Je to znak, že ľuďom sa to páči a nás to motivuje," dodala Oravcová.

Hlavnými partnermi Týždňa dobrovoľníctva 2015 boli Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Nadácia Orange a mesto Banská Bystrica.