Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Bystrici stúpla v marci nehodovosť, polícia zvýši kontroly

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Najnehodovejšími dňami bol utorok a piatok. Najväčší výskyt dopravných nehôd polícia zaznamenala v čase od 4.00 do 20.00 h

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) – Dopravná nehodovosť v okrese Banská Bystrica v marci tohto roka stúpla. Oproti predchádzajúcemu mesiacu sa stalo o štyri dopravné nehody viac, polícia preto zintenzívni kontroly na cestách.

Ako informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dopravná polícia v marci zaevidovala 15 nehôd, pri ktorých sa ľahšie zranilo sedem osôb. Požitie alkoholických nápojov u ich vinníkov nezistila ani v jednom prípade. Celková škoda je odhadnutá na 24.200 eur.

"V 13 prípadoch dopravné nehody zavinili vodiči motorových vozidiel. Pod jednu sa podpísala poškodená komunikácia a ďalšia nehoda bola zavinená odrazeným kameňom. Príčinou siedmich nehôd bolo porušenie základných povinností a u šiestich to bol nesprávny spôsob jazdy," uviedla Faltániová.

Najnehodovejšími dňami bol utorok a piatok. Najväčší výskyt dopravných nehôd polícia zaznamenala v čase od 4.00 do 20.00 h. Ako hovorkyňa dodala, keďže dopravná nehodovosť v marci stúpla, príslušníci dopravnej polície budú preto vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese.