Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Štiavnici chystajú celoslovenský zimný zraz turistov

Banská Štiavnica Foto: TASR/Jana Vodnáková

Pre účastníkov pripravujú bohatý program, prostredníctvom ktorého spoznajú samotné mesto aj jeho okolie.

Banská Štiavnica 21. októbra (TASR) – Približne 1200 až 1500 účastníkov očakávajú na 49. ročníku celoslovenského Zimného zrazu Klubu slovenských turistov (KST), ktorý sa bude koncom januára budúceho roka konať v Banskej Štiavnici.

„Zimný zraz sa v Banskej Štiavnici koná prvýkrát, predtým sme organizovali dva letné zrazy turistov. Posledný bol v roku 1996,“ uviedol Róbert Melcer, predseda Klubu slovenských turistov Dr. Téryho v Banskej Štiavnici.

Pre účastníkov podľa jeho slov pripravujú bohatý program, prostredníctvom ktorého spoznajú samotné mesto aj jeho okolie. „V prvom rade chceme turistom ukázať Banskú Štiavnicu. Navštívia pamiatky, ako je Kalvária, Nový zámok, Starý zámok, Banské múzeum v prírode, ale aj kaštieľ vo Svätom Antone,“ podotkol Melcer.

Na výber budú viaceré pešie a lyžiarske trasy. „Lyžiarske trasy pôjdu po hlavnom hrebeni Štiavnických vrchov, kde bude vyhliadka smerom na Banskú Štiavnicu a druhú stranu smerom na Hodrušu - Hámre a na Sitno,“ dodal. Milovníci turistiky sa môžu tešiť aj na fakultatívne výlety do neďalekého pivovaru vo Vyhniach či na kúpanie v Sklených Tepliciach a Vyhniach.