Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskobystrickom kraji sa doteraz sčítalo vyše 92 percent ľudí

Na archívnej snímke oznam o sčítaní obyvateľov, domov a bytov na kontaktnom mieste. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Po možnosti online sčítania ŠÚ SR spustil začiatkom mája asistované sčítanie, ktoré sa končí 13. júna.

Banská Bystrica 8. júna (TASR) – Ak Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) evidoval ku koncu marca online sčítaných takmer 85 percent obyvateľov, k 7. júnu, keď už prebiehalo asistované sčítanie, je to 92,4 percenta občanov. TASR o tom v utorok informovala Jasmína Stauder zo Štatistického úradu (ŠÚ) SR s tým, že asistovane sa v kraji sčítalo zatiaľ cez 48.000 ľudí.

„V BBSK je zriadených 533 kontaktných miest. Obyvateľom je k dispozícii 631 stacionárnych asistentov a k záujemcom domov je pripravených prísť 763 mobilných asistentov. Z celkového počtu 516 obcí kraja smeruje sčítanie k ukončeniu v 506. Do 80 percent sčítaných má šesť obcí a len štyri malé majú podiel menej ako 75 percent,“ konštatovala Stauder.

Po možnosti online sčítania ŠÚ SR spustil začiatkom mája asistované sčítanie, ktoré sa končí 13. júna. Zoznam a adresy kontaktných miest nájdu obyvatelia okrem informačných zdrojov svojho mesta a obce aj na stránke www.scitanie.sk. Číslo call centra na nahlasovanie mobilnej asistencie je 02/20924919.