Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V bývalej fotoslužbe v Poltári hlasovalo do prenosnej urny 21 voličov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obyvatelia poltárskej miestnej časti Zelené volia v sobotu v budove bývalého pohostinstva. Je to okrsok číslo šesť.

Poltár 6. apríla (TASR) - Vo volebnom okrsku číslo jeden v miestnosti bývalej fotoslužby v Poltári hlasovalo v sobotu do prenosnej urny 21 voličov. TASR to povedala zapisovateľka volebnej komisie Viera Bahledová s tým, že to boli obyvatelia rodinných domov.

Dodala, že druhé kolo prezidentských volieb je v tomto volebnom okrsku pokojné a bez incidentov. Podľa nej ľudia chodia do miestnosti voliť priebežne, zastavujú sa celé rodiny i jednotlivci. Tento poltársky okrsok má v zozname 711 voličov, s hlasovacími preukazmi ich doteraz prišlo 23.

Obyvatelia poltárskej miestnej časti Zelené volia v sobotu v budove bývalého pohostinstva. Je to okrsok číslo šesť. Predsedníčka volebnej komisie Janka Semeráková pre TASR uviedla, že táto budova sa už dlhší čas využíva na voľby. Podľa nej do nej počas dňa prichádzajú jednotlivci i dvojice. V tomto okrsku je zapísaných 145 voličov, mesto Poltár má spolu sedem okrskov.

V okrese Poltár boli v sobotu ráno všetky volebné miestnosti zriadené na druhé kolo prezidentských volieb otvorené včas a bez problémov. V Poltárskom okrese zriadili 37 volebných miestností.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola.