Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Detve bola prvá Retrocyklojazda, súťažilo sa aj o najkrajší bicykel

si 40 cyklistov sa 3. októbra 2015 v Detve vydalo na prvú Retrocyklojazdu ulicami mesta. Tamojší Cykloklub Poľana chce z vydareného premiérového zápisu urobiť tradíciu. Foto: TASR/Jozef Poliak

K dispozícii bol aj retrocyklostánok, ktorý poskytol účastníkom a priaznivcom cyklojazdy celodenné zázemie.

Detva 3. októbra (TASR) - Asi 40 cyklistov sa dnes v Detve vydalo na prvú Retrocyklojazdu ulicami mesta. Tamojší Cykloklub Poľana chce z vydareného premiérového zápisu urobiť tradíciu.

"Sme príjemne prekvapení účasťou a aj tým, ako sa ľudia na Retrocyklojazdu pripravili," povedal pre TASR šéf cykloklubu Ján Ľupták. Retroštýl oslovil všetkých, od malých chlapcov, po ľudí v staršom strednom veku.

Podľa Ľuptáka na prvej detvianskej Retrocyklojazde sa mohol zúčastniť každý. "Starý odev a bicykel neboli podmienkou účasti. Do propozícií sme napísali len to, že by sme boli radi, keby ľudia prišli na starých bicykloch a aby boli oblečení v retroodeve. Nakoniec prišli všetci na bicykloch, ktoré pochádzajú z minulého storočia," konštatoval.

Retrocyklojazda bola súčasťou tohtoročných Dní mesta Detva. Trasa prvej jazdy bola nenáročná, cyklisti krúžili ulicami starej Detvy. Pre účastníkov boli pripravené aj suveníry - cyklistické retrozvonce, pekné fotografie a súťažilo sa aj o najkrajší bicykel.

K dispozícii bol aj retrocyklostánok, ktorý poskytol účastníkom a priaznivcom cyklojazdy celodenné zázemie. Ľudia si zároveň mohli vyskúšať jazdu na elektrobicykli.