Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V Dudinciach chcú za pomoci dobrovoľníkov vyčistiť mesto

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Radnica doplnila, že všetky pracovné pomôcky potrebné na náter zabezpečí, dobrovoľníkom odporúča zaobstarať si rukavice.

Dudince 9. apríla (TASR) - Mesto Dudince hľadá dobrovoľníkov spomedzi obyvateľov či hostí, ktorí pomôžu pri jarnom upratovaní v uliciach mesta. Akciu pri príležitosti Dňa Zeme s názvom Daruj deň svojmu mestu organizuje samospráva v sobotu 13. apríla.

Ako informuje mesto na sociálnej sieti, v rámci akcie chcú okrem čistenia verejných priestranstiev upraviť a zrýľovať detské pieskoviská, natrieť zábradlia pred jedným z miestnych hotelov, pred a za mostom pri vstupe do mesta a tiež natrieť futbalové bránky na ulici Nový rad.

"Brigádnici, ktorí majú záujem o dobrovoľné činnosti, sa môžu prihlásiť do piatka 12. apríla na telefónnom čísle 045 5243 101 alebo e-mailom: podatelna@dudince-mesto.sk," uvádza samospráva.

Radnica doplnila, že všetky pracovné pomôcky potrebné na náter zabezpečí, dobrovoľníkom odporúča zaobstarať si rukavice. "Po skončení brigády všetkých zúčastnených dobrovoľníkov pozývame na futbalový štadión, kde sa bude podávať guľáš," avizuje mesto.