Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Dudinciach otvárajú letnú sezónu kultúrou

Na ilustračnej foto kúpele Dudince. Foto: TASR - Jozef Poliak

Otvorenie kúpeľnej sezóny je súčasťou 2. Letného festivalu Slnka, Ticha, Vody.

Dudince 27. mája (TASR) – V kúpeľoch Dudince v Krupinskom okrese otvárajú v sobotu tohtoročnú letnú kúpeľnú sezónu. TASR to potvrdila Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince.

Ako priblížila, centrom diania je pódium pri pitných vázach s liečivou dudinskou vodou neďaleko liečebného domu Rubín. V súčasnosti už podľa jej slov pokračuje kultúrny program, vystupujú v ňom speváci, hudobníci a aj tanečníci. Pripomenula, že hudobné programy a koncerty pripravujú v kúpeľoch pre hostí aj počas celého leta. Súčasťou bude aj júlové gastro podujatie Tradičná chuť Hontu v areáli dudinského amfiteátra.

Otvorenie kúpeľnej sezóny je súčasťou 2. Letného festivalu Slnka, Ticha, Vody. "Podujatie nám pripomína niečo, čo síce všetci dobre poznáme, ale nie vždy si to naplno uvedomujeme, že iba v tomto regióne sú prítomné tri elementy v ojedinelej kombinácii - slnko, voda a ticho," objasnila zástupkyňa kúpeľov. Ticho je podľa nej charakteristickým elementom regiónu, ktorého srdcom sú Dudince. "Vďaka vzácnej vode majú kúpele a celý región výnimočné postavenie. Voda je mimoriadne vzácna, pretože v tomto výnimočne liečivom zložení sa vyskytuje iba na troch miestach na svete," podotkla. Tretím zdrojom výnimočnosti Dudiniec je slnko. "Vďaka nemu sú kúpele Dudince najslnečnejšími kúpeľmi na Slovensku. V Dudinciach a okolitých obciach je podľa štatistiky až 257 dní v roku slnečných," uzavrela.

Organizátorom otvorenia kúpeľnej sezóny, ako aj celého 2. Letného festivalu Slnka, Ticha, Vody je Oblastná organizácia cestovného ruchu Dudince.