Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V Kalinove v sobotu volila aj 100-ročná pani Zuzana Mázorová

Na snímke 100-ročná pani Zuzana Mázorová volí do prenosnej volebnej schránky v sobotu v 2. kole volieb prezidenta SR v Kalinove, v okrese Poltár 6. apríla 2024. Foto: TASR - Silvia Tannhauserová

Mázorová uviedla, že zažila všetkých prezidentov od čias Tomáša Garrigua Masaryka. Ten nový by mal podľa nej ovládať zahraničnú politiku.

Kalinovo 6. apríla (TASR) - Na druhom kole prezidentských volieb sa v sobotu zúčastnila aj 100-ročná Zuzana Mázorová z Kalinova v Poltárskom okrese. S prenosnou urnou k nej domov prišla okrsková volebná komisia. Ako povedala TASR, doteraz sa zúčastnila na všetkých voľbách, ktoré počas jej života boli.

Dodala, že zažila všetkých prezidentov od čias Tomáša Garrigua Masaryka. Ten nový by mal podľa nej ovládať zahraničnú politiku. Súčasné voľby pre vojnu na Ukrajine považuje za mimoriadne dôležité. "V minulosti som počas nej videla a aj prežila veľa zlého. Viem, čo to je za hrôzu," objasnila s tým, že k voľbám pristupuje s rozvahou ako k vážnej spoločenskej udalosti. Podotkla, že im pripisuje veľký význam a v súčasnosti má stále záujem o aktuálne dianie v spoločnosti. Obáva sa však toho, že po aj po nich budú na Slovensku pretrvávajúce konflikty medzi opozíciou a koalíciou.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola.