Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Klenovci stále nemajú dosť zdravotníkov na tri odberné miesta

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR – Maroš Černý

Klenovec má v súčasnosti podľa údajov samosprávy okolo 3060 občanov a je tak najväčšou dedinou v okrese.

Klenovec 29. októbra (TASR) – V obci Klenovec v Rimavskosobotskom okrese budú na celoplošné testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19 vytvorené tri odberné miesta. Samospráva však stále neregistruje dostatok zdravotníkov na zabezpečenie ich prevádzky. TASR to potvrdila starostka Zlata Kaštanová.

"Zabezpečili sme všetko potrebné, administratívnych pracovníkov máme dosť, ale zdravotníkov doteraz nie. Vyzvali sme ich, ale zatiaľ nemáme naše tri odberné miesta naplnené zdravotníckymi pracovníkmi," konštatovala starostka, podľa ktorej obec o tejto skutočnosti informovala Ozbrojené sily SR.

Prvé odberné miesto v Klenovci bude v hasičskej zbrojnici na Sládkovičovej ulici, druhé v kultúrnom dome a tretie v miestnej základnej škole. Samospráva pôvodne uvažovala aj o športovej hale, tá je však podľa starostky pre ľudí trochu "odruky".

Klenovec má v súčasnosti podľa údajov samosprávy okolo 3060 občanov a je tak najväčšou dedinou v okrese. Zároveň je štvrtou najväčšou obcou po okresnom sídle, Hnúšti a Tisovci.