Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Kupovanie hlasov preveruje polícia aj v Žarnovici

Ilustračné foto Foto: TASR

Volebná korupcia v Kremnici sa podľa slov zapisovateľky Ústrednej volebnej komisie Evy Chmelovej napokon nepotvrdila.

Kremnica 15. novembra (TASR) - Podozrenie na kupovanie hlasov polícia prešetruje v Žarnovici. TASR to potvrdila zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Eva Chmelová. Volebná korupcia v Kremnici sa podľa jej slov napokon nepotvrdila.

"Čo sa týka kupovania hlasov v Kremnici, podozrenia sa nepotvrdili, avšak nové skutočnosti sa objavili v Žarnovici, kde bolo zadokumentované kupovanie hlasov," priblížila Chmelová. Ako dodala, vo vyšetrovaní sa v tomto prípade pokračuje.




V Kremnici zaregistrovala mestská volebná komisia dva podnety



Komunálne voľby v Kremnici prebiehajú pokojne, mestská volebná komisia (MsVK) nezaznamenala žiadne narušenie ich priebehu. V súvislosti s voľbami však zaregistrovala dva podnety.

Ako informoval predseda komisie Anton Vaský, jeden sa týkal podozrenia z kupovania hlasov a druhý porušenia volebného moratória. "Ani jeden, ani druhý nie sme povolaní riešiť," podotkol s tým, že o oboch bola informovaná polícia.

Jeden z kandidátov na primátora dnes komisiu informoval, že pri obytnom dome v Kremnici, kde žijú sociálne slabší obyvatelia, sa zdržuje auto, čo mohlo podľa jeho slov navodiť podozrenie, že ide o kupovanie hlasov. Druhý podnet sa týkal karikatúr, ktoré sa v meste objavili počas volebného moratória.

V rámci dnešných komunálnych volieb sa už podarilo polícii zdokumentovať kupovanie hlasov vo Zvolene.