Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Lučenci otvorili pracovisko kancelárie pre obete trestných činov

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Detašované pracovisko pre obete trestných činov má bezplatne a diskrétne poskytovať poradenstvo a pomoc klientom najmä z okresov Lučenec, Veľký Krtíš, Poltár, Rimavská Sobota, Detva a Revúca.

Lučenec 27. júla (TASR) – V Lučenci v utorok za prítomnosti ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽANO) slávnostne otvorili detašované pracovisko informačnej kancelárie (IK) pre obete trestných činov. V priestoroch okresného úradu (OÚ) na Námestí republiky bude klientom k dispozícii každý utorok. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

Ministerstvo vnútra SR zriadilo v rámci Slovenska osem IK pre obete trestných činov, počas leta k nim pribúda i rovnaký počet detašovaných pracovísk. V rámci Banskobystrického kraja sa IK nachádza v Banskej Bystrici, jej detašované pracovisko otvorili v utorok v Lučenci. „Pracovníci od začiatku realizácie tohto národného projektu uskutočnili celkom 8650 pracovných stretnutí a priamo sprostredkovali pomoc pre viac ako 1200 klientov,“ uviedol Mikulec.

Kancelárie sú zamerané na päť cieľových skupín a to obete z radov seniorov, násilných trestných činov, nenávistných trestných činov a extrémizmu, obchodovania s ľuďmi a obete z radov mládeže. „Najčastejšie využívanou službou bola právna podpora, ďalej psychologické a sociálne poradenstvo. Najviac sa na informačné kancelárie obracali klientky ženy vo vekovej kategórii 18 až 60 rokov a seniori, ktorí patria k obzvlášť zraniteľným obetiam,“ dodal Mikulec.

Detašované pracovisko pre obete trestných činov v Lučenci má bezplatne a diskrétne poskytovať poradenstvo a pomoc klientom najmä z okresov Lučenec, Veľký Krtíš, Poltár, Rimavská Sobota, Detva a Revúca. Kancelária pracoviska bude verejnosti dostupná každý utorok od 8.30 do 15.00 h, v prípade záujmu o konzultáciu je potrebné si termín dohodnúť vopred na telefónnom čísle 0908 797 755.