Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Michalkovej čakajú iba na 28 voličov

Na snímke budova obecného úradu v Michalkovej počas 1. kola prezidentských volieb 16. marca 2019. Foto: TASR/Jozef Poliak

V horskej dedinke, vzdialenej asi 12 kilometrov od mesta, sa v novembrových komunálnych voľbách nikto neuchádzal o post starostu, a tak agendu stále vybavuje predošlá hlava obce.

Michalková 16. marca (TASR) - Zatiaľ iba niekoľko ľudí si prišlo zvoliť svojho prezidenta v malej obci Michalková v okrese Zvolen. V horskej dedinke, vzdialenej asi 12 kilometrov od mesta, sa v novembrových komunálnych voľbách nikto neuchádzal o post starostu, a tak agendu stále vybavuje predošlá hlava obce.

"V okrsku máme na zoznamoch voličov zapísaných 28 občanov s trvalým pobytom. Ďalších päť môže voliť na voličské preukazy. Sú to všetko členovia volebnej komisie," povedala TASR jej predsedníčka Eva Parobková.

Dedina mala v období prvej republiky okolo 270 obyvateľov. Vtedy tam postavili aj málotriednu školu. Dnes je z nej obecný úrad. Jeho vlaňajšia obnova bola za uplynulé roky zároveň najväčšou investíciou v obci.