Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

V Novej Bani pribudnú ďalšie verejné toalety

Verejná toaleta Foto: TASR

Toalety budú tretie, ktoré mesto prevádzkuje. Jedny sa nachádzajú na námestí neďaleko radnice, druhé v rekreačnej lokalite Tajch.

Nová Baňa 31. augusta (TASR) - V Novej Bani pribudnú ďalšie verejné toalety, a to na Cintorínskej ulici. "Verím, že to ľudia ocenia, hlavne starší a cestujúci, ktorí z času na čas využívali toalety v centre voľného času či v základnej umeleckej škole," uviedol v tejto súvislosti primátor Ján Havran.

Toalety tak budú tretie, ktoré mesto prevádzkuje. Jedny sa nachádzajú na námestí neďaleko radnice, druhé v rekreačnej lokalite Tajch. "Máme vypracovaný projekt, rozpočet. Mali by sme obstarať realizátora a potom sa pustiť do realizácie," podotkol Havran s tým, že poslanci už odsúhlasili na to 35.500 eur. Primátor však predpokladá, že sa vo verejnom obstarávaní cena ešte zníži.

Nové sociálne zariadenia vzniknú v mestskej budove, ktorú sčasti prenajímajú. "Myslím, že je tam dobrý prístup aj z ulice a bude sa tam dať dobre vybudovať bezbariérový prístup," podotkol Havran s tým, že rekonštrukcia by sa mohla stihnúť ešte do konca tohto roka.