Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

KOMÉDIA: V Novohrade búrali opití vodiči do policajných áut

Na snímke jedno z havarovaných áut. Foto: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Hliadka jedného z vodičov prenasledovala aj za použitia zvukového a svetelného znamenia, na čo však vodič nereagoval a pokračoval v jazde.

Lučenec/Čebovce 19. mája (TASR) – Dvaja opití vodiči a dve poškodené autá, v ktorých sedeli policajti. Taká je bilancia nehôd, ktoré sa včera v rozpätí zhruba dvoch hodín stali v Novohrade. Informuje o nich Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica na svojej stránke na sociálnej sieti.

„V Lučenci 43-ročný vodič na osobnom vozidle krátko pred 16:00 pred kruhovým objazdom narazil do zadnej časti auta našej kolegyne. Pri dychovej skúške nafúkal 1,92 promile alkoholu,“ priblížilo KR PZ prvú nehodu.

Druhá sa stala v obci Čebovce vo Veľkokrtíšskom okrese po 18:00. „Vodič osobného auta vo veku 29 rokov pri cúvaní narazil do prednej časti služobného vozidla. Dopravná hliadka tohto vodiča zastavovala, ale pokyn nerešpektoval,“ uviedli policajti.

Dodali, že následne ho hliadka prenasledovala aj za použitia zvukového a svetelného znamenia, na čo však vodič nereagoval a pokračoval v jazde. „S autom zastavil, až keď zle odbočil. Aj tento šofér nafúkal, v dychu mu namerali dve promile alkoholu,“ dodalo KR PZ s tým, že obidvoch vodičov už obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.