Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

V obci Veľké Teriakovce plánujú zrekonštruovať dva úseky chodníkov

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Nové komunikácie pre peších budú vybudované zo zámockej dlažby. Tá nahradí doterajší liaty asfalt, ktorý je na viacerých miestach poškodený.

Veľké Teriakovce 7. januára (TASR) – Rekonštrukcia dvoch úsekov chodníkov v obci je jednou z investičných akcií, ktorú plánuje na tento rok vedenie Veľkých Teriakoviec v Rimavskosobotskom okrese. Ako TASR informoval starosta Andrej Karas, do zverejnenej výzvy na rekonštrukciu chodníkov a ciest sa rozhodli zapojiť, keďže komunikácie pre peších sú v ich obci na viacerých miestach v dezolátnom stave.

„Podali sme projekt a prihlásili sme sa do verejného obstarávania, ktoré by malo skončiť 20. januára. Predpokladaná hodnota zákazky je približne 89.000 eur bez DPH, väčšinu by sme chceli získať z eurofondov. Obec bude projekt spolufinancovať vo výške 5 percent,“ uviedol starosta, ktorý v prípade bezproblémového priebehu verejného obstarávania predpokladá realizáciu projektu v tomto roku.

„Prvý úsek, ktorý chceme zrekonštruovať, sa začína na križovatke pri autobusovej zastávke a končí sa na hornom konci dediny. Druhý úsek vedie od obchodu v centre obce a končí pri futbalovom ihrisku,“ načrtol situovanie chodníkov starosta.

Nové komunikácie pre peších budú vybudované zo zámockej dlažby. Tá nahradí doterajší liaty asfalt, ktorý je na viacerých miestach poškodený. Súčasťou rekonštrukcie bude aj osadenie nových betónových obrubníkov. Celková dĺžka chodníkov, ktoré majú byť zrekonštruované, je 554 metrov v šírke 1200 až 1500 mm.