Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V okresoch Lučenec a Poltár volebný deň pokračuje bez komplikácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Okresnej volebnej komisii v Lučenci, ktorá zastrešuje oba okresy, neboli hlásené žiadne závažné podnety.

Lučenec/Poltár 6. apríla (TASR) - V okresoch Lučenec a Poltár pokračuje sobotňajšie druhé kolo prezidentských volieb bez problémov a komplikácií. Okresnej volebnej komisii v Lučenci, ktorá zastrešuje oba okresy, neboli hlásené žiadne závažné podnety. Pre TASR to uviedol predseda volebnej komisie Ivan Galvánek.

"Žiadne vážne narušenie priebehu volieb sme nezaznamenali, boli nejaké sťažnosti, ale všetky boli neopodstatnené," skonštatoval Galvánek.

V oboch okresoch je pre prezidentské voľby zriadených 134 volebných okrskov, z toho v okrese Lučenec 97 a 37 v okrese Poltár. Účasť je do večerných hodín podľa Galváneka podobná ako v prvom kole, voliči však prichádzajú aj v tomto čase. "Teraz večer sa to možno ešte rozbehne, ľudia si možno chceli užiť pekný deň," dodal predseda okresnej volebnej komisie.

Aktuálne prezidentské voľby sú v poradí šieste priame voľby prezidenta v ére samostatného Slovenska. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.