Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

V Ostrom Grúni dedine chystajú Deň obce aj majstrovstvá v kosení

Foto: TASR/Jozef Poliak

Uskutoční sa tu totiž Deň obce, ktorý sa bude konať pri príležitosti 70. výročia vypálenia obce a 250. výročia prvej zmienky o Ostrom Grúni.

Ostrý Grúň 16. júna (TASR) - V Ostrom Grúni budú v najbližších dňoch spomínať, ale aj zabávať sa. Uskutoční sa tu totiž Deň obce, ktorý sa bude konať pri príležitosti 70. výročia vypálenia obce a 250. výročia prvej zmienky o Ostrom Grúni.

Oslavy sa začnú v areáli miestnej materskej školy v piatok 19. júna o 17.00 h slávnostným otvorením a výstavou fotografií. Predstavená bude i prvá knižná publikácia venovaná tragickým udalostiam spred 70 rokov. V programe nebude chýbať premietanie filmu natočeného v spolupráci s mestom Napajedlá.

V sobotu 20. júna od 9.00 h sa stane Ostrý Grúň dejiskom ďalšieho ročníka obľúbeného podujatia Ostrogrúnska ostrá kosa. Už tradične si v rámci nej zmerajú svoje sily v kosení nielen hospodári, ale aj ženy, starostovia z okolitých dedín i politici. Aj v tomto roku sa bude súťažiť vo viacerých kategóriách. Podujatie spestrí bohatý kultúrny program. Koncertovať budú skupiny Vidiek, Ranč, Destroyed Head a Freekies. Zaspievajú aj domáce spevokoly Grúnčanka a Vtáčnik. Pre chlapov bude pripravená traktorová show, chýbať nebude detský zábavný park, jazdenie na koni či tvorivé dielne.