Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V Revúcej začali s opravou výtlkov

Foto: TASR - Milan Kapusta

Práce sa dotknú dvadsiatky ulíc v meste.

Revúca 8. apríla (TASR) - Novovzniknuté Technické služby mesta Revúca spustili svoju činnosť. S príchodom teplejšieho počasia začali s opravou výtlkov, práce sa dotknú dvadsiatky ulíc v meste. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.

S opravou výtlkov a dažďových vpustí začali technické služby na ulici Generála Viesta, práce sa postupne dotknú aj ďalších 19 ulíc. "V najbližších dňoch budú preto postupne prijaté viaceré krátkodobé dopravné obmedzenia na uliciach, na ktorých sú opravy výtlkov a vpustí nevyhnutné," priblížilo mesto. Verejnosť žiada v súvislosti s opravami o zhovievavosť, práce by mali byť v prípade priaznivého počasia ukončené do konca apríla.

Technické služby mesta Revúca samospráva založila koncom roka 2023, v prvej fáze majú mať na starosti starostlivosť o mesto v oblasti poriadku, čistoty, údržby zelene a komunikácií či správu športovísk. Počiatočné materiálno-technické vybavenie chce mesto financovať prostredníctvom úveru.

Technické služby v Revúcej sídlia v areáli na ulici Terézie Vansovej, v súčasnosti majú 18 zamestnancov. "Nejakí zamestnanci prechádzali z Bytového hospodárstva Revúca, nejakí z mesta. Ako úplne nových sme prijali asi šesť ľudí," priblížil pre TASR riaditeľ organizácie Ondrej Báňás s tým, že zatiaľ pracujú s prenajatou technikou.