Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

V sobotu sa konajú Majstrovstvá SR v kulturistike a fitness juniorov

Kulturistika Foto: TASR/Milan Kapusta

Majstrovstvá Slovenska v kulturistike a fitness juniorov 2015, ktoré sa budú konať v sobotu 18. apríla, sa už tretíkrát v rade uskutočňujú v Hnúšti.

Hnúšťa 16. apríla (TASR) - Majstrovstvá Slovenska v kulturistike a fitness juniorov 2015, ktoré sa budú konať v sobotu 18. apríla, sa už tretíkrát v rade uskutočňujú v Hnúšti. Ako TASR informoval člen organizačného tímu Dušan Ďubek, podujatie sa začína o 12.00 h v miestnej športovej hale a predstaví sa na ňom 120 pretekárov.

„Po organizačnej stránke je všetko v poriadku a pripravené. Očakávame veľa divákov, keďže popularita tohto športu neskutočne rastie,“ zdôraznil Ďubek. V Hnúšti budú mať diváci okrem iného možnosť vidieť majsterku sveta v bikiny fitness Sabinu Plevákovú, ktorá triumfovala aj na súťaži Arnold Classic 2015 v kategórii do 163 cm. „Štartujú však aj ďalšie pretekárky, ktoré sú v reprezentácii Slovenska a predstaví sa tak celá reprezentačná špička,“ uviedol Ďubek.

Na súťaži nebude chýbať ani domáci pretekár Adam Cibuľa, ktorý pred niekoľkými mesiacmi ohlásil návrat na súťažné pódiá. „Adam sa však na tejto súťaži ukáže len exhibične, pretože hneď v máji bude štartovať na Majstrovstvách Slovenska mužov v Dubnici nad Váhom,“ zdôvodnil Ďubek, ktorý je zároveň trénerom Cibuľu. Okrem neho sa na súťaži exhibične predvedie aj ďalší známy kulturista Pavol Jablonický.