Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

V Žiari nad Hronom chcú upraviť tri medziblokové priestory na sídlisku

Ilustračná fotografia Foto: TASR - Alexandra Moštková

Snahou samosrávy je vytvoriť v dvoroch interaktívne detské ihrisko, inline dráhu, či osadiť workoutové prvky na cvičenie.

Žiar nad Hronom 3. februára (TASR) - Žiarska samospráva sa chce tento rok pustiť do úpravy troch medziblokových priestorov na sídlisku Pod vršky. Podľa Martina Baláža, vedúceho kancelárie primátora, sa aktuálne spracováva štúdia. "Ide o zámer prebudovať tri dvory sídliska. Zámerom je upraviť ich, vytvoriť v nich priestory pre hru detí, relax a šport. Súčasťou by preto mala byť renovácia športového multifunkčného ihriska, ktoré tam je," vysvetlil Baláž.

Ako ďalej uviedol, snahou je vytvoriť v dvoroch interaktívne detské ihrisko, inline dráhu, či osadiť workoutové prvky na cvičenie. Samospráva by tu chcela osadiť nový mobiliár a opraviť chodníky. Mesto by na tento účel chcelo získať finančné prostriedky z eurofondov. "Pripravujeme sa na to, že má vyjsť výzva na úpravu takýchto vnútroblokových priestorov. Takže chceme mať vytvorenú projektovú dokumentáciu, aby sme potom mohli o dotáciu požiadať," priblížil Baláž.