Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V Žiari nad Hronom začínajú s budovaním ďalšej oddychovej zóny

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Súčasťou novej zóny na Svitavskej ulici bude dráha pre in-line korčuliarov v dĺžke približne 580 m.


Žiar nad Hronom 19. septembra (TASR) - V Žiari nad Hronom začínajú v týchto dňoch s prácami na budovaní druhej oddychovej zóny v meste, a to v časti Etapa. Primátor Peter Antal sa domnieva, že obyvatelia by sa z nej mohli tešiť už na jar budúceho roka.

Ako priblížil, súčasťou novej oddychovej zóny na Svitavskej ulici bude dráha pre in-line korčuliarov v dĺžke približne 580 m. Súčasťou projektu je aj detské ihrisko, 3D prvky zvieratiek, a tiež workout prvky určené najmä pre mládež a vyznávačov fitnes. Urobené budú sadové úpravy, pribudne tiež zeleň a nové lavičky. "Za týmto účelom sme si prenajali pozemky, keďže nie sú majetkom mesta, od Slovenského pozemkového fondu a verím, že obyvatelia mesta, po dokončení, čo má byť koncom tohto roka, by na jar mohli naplno využívať túto športovo-oddychovú zónu," dodal Antal.

Vybudovanie novej zóny bude mesto stáť približne 190.000 eur. Ide v poradí už o druhú oddychovú zónu, ktorú mesto v uplynulom období vynovilo. V tomto trende chce samospráva pokračovať aj naďalej. Po dokončení aktuálneho projektu, by sa podľa primátora chceli pustiť do ďalšieho, no o ktorú plochu by sa malo jednať, konkretizovať zatiaľ nechce. Žiarčania sa však podľa jeho slov budú môcť tešiť na ďalšie novinky, keďže v každej zóne chce mesto vybudovať a ponúknuť obyvateľov niečo iné.