Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Väčšinu z kúpalísk v Brezne a Bystrici otvoria začiatkom júla

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa RÚVZ v okrese Banská Bystrica budú počas tohtoročnej letnej sezóny v prevádzke tri kúpaliská.

Banská Bystrica 26. júna (TASR) – Počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny bude v okrese Banská Bystrica a Brezno v prevádzke sedem sezónnych kúpalísk s 13 bazénmi, z toho štyri kúpaliská s piatimi bazénmi sa nachádzajú pri ubytovacích zariadeniach. Väčšinu z nich prevádzkovatelia otvoria začiatkom júla. V spádovej oblasti banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) boli zatiaľ vydané rozhodnutia len na prevádzkovanie plážového kúpaliska v Banskej Bystrici. TASR o tom informovala hovorkyňa RÚVZ Mária Tolnayová.

"Na plážovom kúpalisku ide celkovo o päť bazénov a jazero. V závere mája na základe kladného rozhodnutia RÚVZ v Banskej Bystrici spustili do prevádzky dva bazény – starý i nový plavecký a jazero, ktorého časť bude využívaná na kúpanie, ako aj plochy na slnenie, zariadenia na osobnú hygienu a miestnosti pre poskytovanie prvej pomoci. Ďalším rozhodnutím sme dali súhlas s prevádzkou ďalších troch bazénov - atypický so štvoršmýkačkou a toboganom, nový detský bazén a baby bazén," uviedla vedúca odboru hygieny Kvetoslava Koppová. Ako dodala, ostatné žiadosti sú v štádiu posudzovania.

Podľa RÚVZ v okrese Banská Bystrica budú počas tohtoročnej letnej sezóny v prevádzke tri kúpaliská. Okrem plážového aj letné kúpalisko v obci Strelníky s dvomi bazénmi. Ďalším je vonkajší krytý bazén pri penzióne Čachovo v obci Selce, kde sa má začať prevádzka v polovici júla.

V okrese Brezno budú v prevádzke dva vonkajšie bazény pri Penzióne Schweintaal v obci Braväcovo a tiež bazén pri hoteli Polianka v Krpáčove. Nadzemný vonkajší bazén pri hoteli Biela Medvedica v obci Bystrá budú využívať len ubytovaní návštevníci, najmä deti z detských táborov. Okolo 10. júla sa plánuje i začiatok prevádzky verejného kúpaliska v obci Jasenie, ktoré prešlo rekonštrukciou.

Zoznam vôd určených na kúpanie na Slovensku je každoročne zverejňovaný na webovej stránke Úradu verejného zdravotníctva SR.