Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Dve nehody na R1: Traja ľudia zranení, zrážkam predchádzala smrť muža

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Drozd

V jednom smere rýchlostnej cesty sa mali zraziť dva kamióny, v druhom smere kamión s osobným autom.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Pri dnešných dvoch dopravných nehodách, ktoré sa stali na rýchlostnej ceste R1 medzi Tekovskou Breznicou a Hronským Beňadikom, sa zranili traja ľudia. Udalosti tiež poznačila smrť 57-ročného muža, ktorý však nezomrel na následky dopravnej nehody.

Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová informovala, že v smere na Nitru sa zrazili dve nákladné motorové vozidlá. Ako však k zrážke došlo, je podľa Faltániovej stále v štádiu objasňovania.

Prvé vozidlo, ktoré viedol 57-ročný muž z Galanty, pravdepodobne zastalo na krajnici, vodič vystúpil z vozidla a zomrel. "V tomto prípade bola nariadená súdna pitva, ktorá zistí presnú príčinu smrti," priblížila Faltániová s tým, že smrť nenastala dôsledkom dopravnej nehody. Následne do vozidla narazilo ďalšie nákladné vozidlo, ktorého vodič skončil v žiarskej nemocnici.

V smere na Zvolen zas narazilo do kamióna osobné motorové vozidlo. Pri tejto zrážke, ktorej príčina je tiež v štádiu objasňovania, sa zranil vodič osobného motorového vozidla s dieťaťom. Podľa Faltániovej ich vrtuľníkom previezli do banskobystrickej nemocnice.

Cesta v smere na Zvolen je už podľa hovorkyne sprejazdnená. V smere na Nitru je prejazdný jeden pruh, v krátkom čase by však mal byť sprejazdnený aj druhý.