Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Vďaka mrazom premenili dve ihriská v Žiari na klziská

Ilustračné foto Foto: TASR - Oliver Ondráš

Myšlienke nahrával aj fakt, že zimný štadión, ktorý chce mesto rekonštruovať, je v súčasnosti odstavený.

Žiar nad Hronom 20. januára (TASR) – Vďaka mrazivému počasiu sa budú môcť Žiarčania tešiť z dvoch nových klzísk. Mesto sa totiž rozhodlo vyjsť v ústrety všetkým milovníkom rekreačného korčuľovania a rozhodlo sa urobiť ľadové plochy na ihriskách v oddychovej zóne na Hviezdoslavovej ulici a pri Základnej škole na Ulici Dr. Janského.

"Od dnešného obeda je k dispozícii na korčuľovanie plocha na oddychovej zóne Hviezdoška. Tu sa ľadová plocha urobila na multifunkčnom ihrisku, ktoré je primárne určené na futbal, pretože je aj ohradené," priblížil hovorca mesta Martin Baláž. Druhé klzisko pri základnej škole by malo byť podľa jeho slov otvorené vo štvrtok. Na oboch klziskách bude na prevádzku dozerať stála služba a otvorené budú do 21.00 h. Klziská sú podľa Baláža určené výhradne na korčuľovanie a nie na hranie hokeja.

Spraviť v meste klziská bol podľa Baláža nápad primátora Petra Antala, ktorý si všimol, že podobné klziská majú v okolitých obciach u ľudí veľký úspech. A keďže v predpovediach hlásili väčšie mrazy, rozhodli sa, vyskúšať to aj v Žiari nad Hronom. Myšlienke nahrával aj fakt, že zimný štadión, ktorý chce mesto rekonštruovať, je v súčasnosti odstavený.