Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vďaka Živým chodníkom obnovia trasy v siedmich lokalitách Slovenska

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vďaka programu, ktorý nadácia podporuje od roku 2008, zlepšujú dobrovoľníci podmienky pre pešiu i cyklistickú turistiku na Slovensku.

Banská Bystrica 7. júla (TASR) - V siedmich lokalitách Slovenska obnovia dobrovoľníci tento rok vďaka programu Nadácie Ekopolis s názvom Živé chodníky značenie trás a oživia studničky popri chodníkoch.

Vďaka programu, ktorý nadácia podporuje od roku 2008, zlepšujú dobrovoľníci podmienky pre pešiu i cyklistickú turistiku na Slovensku. V aktuálnom ročníku podpora mieri do siedmich lokalít: Slovenský kras, Biele Karpaty, Levočské vrchy, Javorie, Vihorlat, Považský Inovec a Štiavnické vrchy.

Programový manažér Ján Roháč priblížil, že práce na obnove studničiek a ich areálov vykonávajú miestni dobrovoľníci, pričom obnovu značenia robia vždy autorizovaní značkári Klubu slovenských turistov a Slovenského cykloklubu.

Pôvodne program podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 je však zameraný na celé Slovensko a obnovených už bolo viac než 182 kilometrov turistických a cykloturistických trás.