Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

VEĽKÉ TERIAKOVCE: V tvorivej dielni sa budú sadiť bylinky i krakelovať

Uskutoční sa dnes o 16.00 h vo Vodnom mlyne vo Veľkých Teriakovciach v okrese Rimavská Sobota.

Veľké Teriakovce 13. júna (TASR) – Krakelovanie hlinených kvetináčov, sadenie byliniek a ochutnávka bylinkových čajov čaká na účastníkov tvorivej dielne, ktorá sa uskutoční dnes 13. júna o 16.00 h vo Vodnom mlyne vo Veľkých Teriakovciach v okrese Rimavská Sobota. Ako TASR informovala Miroslava Vargová, projektová manažérka občianskeho združenia Ozveny, ktoré podujatie organizuje, povedú ho dve lektorky. Tie majú s tvorivými technikami bohaté skúsenosti.

"Sú to učiteľky Naďa Miháľová a Eva Talianová z Gymnázia Mateja Hrebendu v Hnúšti. Tvorivé dielne organizujú aj priamo v škole a vo voľnom čase vymýšľajú rôzne tvorivé techniky," priblížila manažérka. Podľa jej ďalších slov v spolupráci s týmito lektorkami organizuje OZ Ozveny tvorivú dielňu v mlyne už piaty rok a vždy je zameraná na niečo iné. "V minulých rokoch sme vytvárali napríklad plstené šperky, maľovali na hodváb alebo vyrábali mydlá. V tomto roku bude dielňa zameraná na servítkovú techniku, teda krakelovanie, ale aj na bylinky a bylinkové čaje," uviedla.

O tvorivú dielňu vo Veľkých Teriakovciach je veľký záujem a plánovaný počet účastníkov sa rýchlo naplnil. "Ešte sa nám hlásia aj ďalší, ktorí by sa chceli zapojiť, ale nemali by sme pre všetkých dosť materiálu a dve lektorky sa viac ako 20 ľuďom nestíhajú efektívne venovať," vysvetlila Vargová. Majú dokonca aj náhradníčky, ktoré sú pripravené prísť, ak sa niekto zo skôr prihlásených účastníkov tvorivej dielne nebude môcť zúčastniť.