Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Kúpalisko vo Veľkom Krtíši otvorí cez víkend tohtoročnú letnú sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Program však pre počasie zrušili a akciu spojenú s otvorením preložili na iný termín.

Veľký Krtíš 9. júna (TASR) – Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši otvorí v sobotu (10. 6.) tohtoročnú letnú sezónu. Program však pre počasie zrušili a akciu spojenú s otvorením preložili na iný termín. TASR to v piatok potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško.

Ako priblížil, biokúpalisko bude od víkendu otvorené denne od 10.00 do 20.00 h. "Výšku vstupného sme zvýšili o jedno euro pri každej kategórii, aby sme umožnili návštevu kúpaliska čo najväčšiemu počtu ľudí z nášho regiónu," objasnil.

Riaditeľ uviedol, že počas jari vymenili vstupné schodisko do plaveckých bazénov, natreli šmýkačky, detské ihrisko a oplotenie areálu. Návštevníkov tiež čakajú obnovené plážové volejbalové ihrisko, nafukovacie atrakcie pre deti i nové stoly pred bufetmi. "Celý minigolfový areál prechádza rekonštrukciou a koncom júla sa na ňom uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v minigolfe," zdôraznil s tým, že vnútorný plavecký bazén bude k dispozícii počas celého leta.

Kompletnú rekonštrukciu kúpaliska ukončili pred vlaňajšou letnou sezónou. Pracovníci vymenili fólie v plaveckom i v detskom bazéne. Obnovili aj tobogány a rozšírili detské ihrisko o ďalšie prvky. Podľa Vrška obnova kúpaliska vrátane výmeny fólie veľkého plaveckého bazéna stála približne 110.000 eur. Uviedol tiež, že ju hradili z mestského rozpočtu. Dodal, že pre návštevníkov sú v lete k dispozícii tri bazény - vonkajší, vnútorný a detský s teplotou vody 27 až 32 stupňov Celzia.