Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Vianočné trhy prinesú do Lučenca sviatočnú atmosféru

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ich súčasťou sú viaceré sprievodné podujatia.

Lučenec 18. decembra (TASR) – Sviatočnú atmosféru do Lučenca prinesú tradičné vianočné trhy, ktoré sa v dňoch 18. a 19. decembra konajú od 8.00 h v centre mesta na Námestí republiky. Ako TASR informovala hovorkyňa Lučenca Michaela Hrnčiarová, ich súčasťou sú viaceré sprievodné podujatia.

„Dnes od 13.00 h začína pásmo, v rámci ktorého sa predstavia deti zo základných a umeleckých škôl v meste. Na 15.00 h je pripravený živý betlehem so živými zvieratami a o 17.00 h sa koná ekumenické stretnutie Svieť svetlo, svieť. Na ňom sa prítomným prihovorí primátorka mesta i predstavitelia cirkví a slovenskí skauti naň prinesú Betlehemské svetlo,“ načrtla hlavné body programu hovorkyňa.

Večer o 18.20 h bude nasledovať vyhodnotenie literárnej súťaže Výnimočné Vianoce môjho srdca. Piatkový program ukončí vianočná oldies disco párty, v sobotu od 9.00 h bude pokračovať vystúpením hudobnej skupiny Eso.

Na tohtoročné vianočné trhy v Lučenci sa podľa slov Hrnčiarovej prihlásilo 30 predávajúcich. „Ide teda o menšie trhy, ale zamerané sú výhradne na vianočný sortiment, ako ozdoby, stromčeky, punč, medovina, medovníky a podobne,“ vysvetlila.