Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

VÍGĽAŠ: Dôchodkyňa prišla o úspory, zlodejovi hrozí vyšší trest

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po tom, ako ju oslovil pri bráne s tým, že jej doniesol výhru, votrel sa do domu a zobral jej obálku s peniazmi.

Zvolen 9. decembra (TASR) - Až 4200 eur ukradol 77-ročnej dôchodkyni vo Vígľaši v okrese Detva dosiaľ neznámy muž. Po tom, ako ju oslovil pri bráne s tým, že jej doniesol výhru, votrel sa do domu a zobral jej obálku s peniazmi.

Ako dnes pre TASR uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, krádež sa stala v utorok 8. decembra popoludní. Neznámy muž oslovil ženu pri rodinnom dome a spoza brány jej povedal, že je z televízie a priniesol jej výhru 100 eur, pričom prevzatie peňazí musí podpísať. "Keď prišla k bráne a chcela mu podpísať papier, prehovoril ju, že to musí podpísať vo vnútri domu. V kuchyni jej nechal podpísať papier a chcel jej odovzdať peniaze, ale mal iba 500-eurovú bankovku, preto jej povedal, aby mu 400 eur vydala. Keď dôchodkyňa priniesla obálku s peniazmi, vytrhol jej ju z ruky a ušiel," opísala prípad hovorkyňa. Keďže poškodená je chránená osoba, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Polícia apeluje na príbuzných všetkých seniorov, aby ich varovali pred cudzími osobami, ktoré potrebujú požičať peniaze alebo ich žiadajú, aby im priniesli peniaze. "Môže ísť o podvodníkov, ktorí ich pripravia o všetky úspory," pripomenula Faltániová.