Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Vnútroblok v Revúcej už plne slúži verejnosti

Ilustračné foto Foto: TASR

Na jeho úpravu získala samospráva z európskych zdrojov dotáciu vo výške 760. 000 eur.

Revúca 9. apríla (TASR) - Na sídlisku Stred III v Revúcej v uplynulých dňoch slávnostne otvorili zrevitalizovaný vnútroblok, na ktorého úpravu získala samospráva z európskych zdrojov dotáciu vo výške 760.000 eur. Verejný priestor medzi ulicami Daxnerova, Tomášikova a Terézie Vansovej tak po kolaudácii už plne slúži verejnosti. TASR o tom informovala Patricia Šefranová z kancelárie primátora mesta.

Celkové náklady na revitalizáciu vnútrobloku predstavovali približne 950.000 eur, súčasťou projektu bola plocha s výmerou 15.800 metrov štvorcových. "Som rád, že projekt začínajúci vyhlásením výzvy v roku 2016 sa podarilo úspešne zvládnuť a dnes hotové stavebné dielo slúži nielen obyvateľom sídliska, ale aj návštevníkom Revúcej," uviedol primátor mesta Július Buchta.

Vo vnútrobloku verejnosť nájde detské ihrisko rozdelené pre dve vekové kategórie, ktorého súčasťou je napríklad trampolína, hojdačky, preliezky, skokanský mostík či lanová zostava. V areáli pribudla aj multifunkčná dráha určená pre cyklistov, kolobežkárov či korčuliarov a tiež exteriérová fitness zostava.

"Jednou z najvýznamnejších zmien, ktorou si vnútroblok prešiel, bola revitalizácia zelene. Pribudli desiatky druhovo rozličných stromov a kríkov. V areáli vnútrobloku bolo vysadených 10 kusov ihličnatých stromov, 57 kusov listnatých stromov a viac ako 1000 rôznofarebných kríkov," dodala samospráva.