Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo V. Lehote postavia po posilnení elektrickej siete nové domy a byty

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Investícia za viac ako 120.000 eur prispela okrem toho desiatkam domácností k stabilnejšej distribúcii elektriny, pričom výrazne znížila riziko výpadkov.

Veľká Lehota 18. mája (TASR) – Aktuálne posilnenie elektrickej siete Stredoslovenskou distribučnou (SSD) v obci Veľká Lehota v okrese Žarnovica umožní výstavbu ďalších nových rodinných domov a bytov. Investícia za viac ako 120.000 eur prispela okrem toho desiatkam domácností k stabilnejšej distribúcii elektriny, pričom výrazne znížila riziko výpadkov.

"Do obce sme priviedli ďalšiu prípojku vysokého napätia a napojili sme ňou novú trafostanicu. Z nej sme vybudovali ďalšie vývody nízkeho napätia, aby sme umožnili pripojenie plánovaných bytov," uviedol k investícii projektový manažér SSD Peter Beňadik.

Súčasťou investície bola aj rekonštrukcia časti vzdušného vedenia nízkeho napätia. Okrem výmeny niekoľkých poškodených stĺpov zahŕňala aj výmenu neizolovaných vodičov za kábel. "Hlavným prínosom je zvýšenie kapacity vedenia, ale výrazne sme posilnili aj jeho spoľahlivosť a odolnosť," doplnil Beňadik. SSD pritom počíta vo Veľkej Lehote aj s ďalšími investíciami.