Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo zvolenskej nemocnici sa pandemická situácia zlepšila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AFP

V súčasnosti toto zdravotnícke zariadenie eviduje 35 hospitalizovaných pacientov s potvrdeným novým koronavírusom.

Zvolen 12. apríla (TASR) – Vo zvolenskej nemocnici sa pandemická situácia zlepšila. „Za uplynulý týždeň tu poklesol počet pozitívnych pacientov i zamestnancov,“ informovala TASR Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

V súčasnosti toto zdravotnícke zariadenie eviduje 35 hospitalizovaných pacientov s potvrdeným novým koronavírusom a 18 podozrivých na toto ochorenie. „Štyria sú umiestnení na JIS a stav piatich si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá. Nemocnica má troch zamestnancov s ochorením COVID-19 a jeden zostáva v preventívnej karanténe. „Pre zlepšenú situáciu a akútnu potrebu necovidových, tzv. bielych lôžok, nemocnica pristúpila k redukcii covidových lôžok o desať, teda namiesto 90 je ich aktuálne 80,“ poznamenala.

Za uplynulý týždeň nemocnica urobila takmer 50 operácií, 402 testov PCR a 816 antigénových testov. „V oboch prípadoch sa tiež potvrdila zlepšená situácia,“ spomenula hovorkyňa a doplnila, že napriek pozitívnemu vývoju v nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia a povinnosť nosiť vo vnútorných priestoroch respirátor. „Na uvoľnenie zákazu návštev pacientov si ešte musíme počkať,“ zdôraznila.

„Prioritou nemocnice zostáva vakcinácia, týždenne nemocnica zaočkuje vyše 2100 záujemcov, či už priamo vo vakcinačnom centre v nemocnici alebo vo veľkokapacitnom očkovacom centre v budove Doprastavu vo Zvolene,“ ukončila Pavliková.