Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Syn našiel matku zakliesnenú v kotolni, zabil ju výbuch kotla

Po výbuchu kotla na pevné palivo zomrela v utorok večer 18. februára 2014 v obci Dolná Strehová, okres Veľký Krtíš, 82-ročná žena. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Staršia žena bola zakliesnená medzi rukoväťami rotavátora a bicyklami.

Dolná Strehová 19. februára (TASR) - Po výbuchu kotla na pevné palivo zomrela v utorok (18.2.) podvečer v obci Dolná Strehová v okrese Veľký Krtíš 82-ročná žena. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková, zakliesnenú ju našiel jej syn, ktorý sa ju snažil s bratom zachrániť.

Na políciu zatelefonoval 50-ročný muž, že v kotolni rodinného domu na Hlavnej ulici v Dolnej Strehovej našiel neďaleko kotla na pevné palivo ležať svoju matku.

"Staršia žena bola zakliesnená medzi rukoväťami rotavátora a bicyklami, ktoré tam boli uložené. Syn spolu s bratom matku preniesli na posteľ, kde sa jej snažili zachrániť život. Následne v oživovaní pokračovali aj privolaní záchranári. Lekár na mieste skonštatoval smrť. Privolaný bol aj ohliadajúci lekár, ktorý vo svojej správe uviedol, že žena utrpela smrteľný úraz po výbuchu kotla a na určenie presnej príčiny jej smrti nariadil vykonať súdnu pitvu," informovala Vašková.

V súvislosti s týmto prípadom začala polícia v Dolnej Strehovej trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Prizvaný bol aj znalec, ktorý bude zisťovať príčinu výbuchu.

Dom, v ktorom vybuchol kotol.
Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica