Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vyhlásili 27. ročník súťaže pre autorov od 15 rokov Literárny Zvolen

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Literárny Zvolen je spojený s dlhoročnou tradíciou, ku ktorej patrí aj odborné hodnotenie všetkých prihlásených textov.

Zvolen 10. júna (TASR) - Ďalší, v poradí už 27. ročník celoštátnej súťaže literárnej tvorby neprofesionálnych autorov, členov literárnych klubov a skupín tvorivého písania - Literárny Zvolen, vyhlásili v týchto dňoch Národné osvetové centrum Bratislava, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene a Literárne informačné centrum Bratislava.

Ako TASR informovala pracovníčka zvolenskej knižnice Zlatica Brodnianska, Literárny Zvolen je určený autorom od 15 rokov. "Súťaž vytvára priestor pre komunitu píšucich a zároveň ponúka kvalitný umelecký rast v spoločnosti profesionálov," doplnila.

Literárny Zvolen je spojený s dlhoročnou tradíciou, ku ktorej patrí aj odborné hodnotenie všetkých prihlásených textov. V tomto ročníku je novinkou hodnotenie postavené na nasledujúcich kritériách: originalita námetu, kreativita, štylistika, práca s jazykom a emocionálna čitateľská stopa. Hlavnou zmenou 27. ročníka je odmena pre víťazov v podobe mentora.

Súťaž je pre záujemcov otvorená do 30. júna 2021. Slávnostné vyhodnotenie celoštátneho kola súťaže sa uskutoční 9. a 10. októbra 2021 v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene.

Propozície Literárneho Zvolena sú zverejnené na stránke Národného osvetového centra.