Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Maďarský kamionista zhodil počas jazdy do priekopy druhý kamión i auto

Na snímke dopravná nehoda dvoch kamiónov a osobného auta v obci Fiľakovské Kováče, časti Fiľakovské Kľačany 1. februára 2017. Foto: TASR/AP

Následkom týchto stretov vozidiel sa ťahač Volvo s návesom prevrátil na ľavú stranu a návesom ešte zachytil oplotenie záhrady, ako aj betónový stĺp elektrického vedenia.

Lučenec 2. februára (TASR) – Polícia v Lučenci vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu (1.2.) o 8.40 h na ceste I/71 v obci Fiľakovské Kováče, časti Fiľakovské Kľačany. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, z jej zavinenia je dôvodne podozrivý 50-ročný občan Maďarska, vodič súpravy ťahača Volvo s návesom.

"Pri prejazde pravotočivej zákruty v smere od Fiľakova na Lučenec pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam nákladu, ako aj poveternostným podmienkam, sa na zasneženej vozovke dostal s jazdnou súpravou do šmyku. Návesom pri tom prešiel do protismernej časti vozovky v čase, keď od Lučenca prichádzal Opel Zafira, ktorý viedol 43-ročný vodič z Radzoviec. Toto vozidlo náves zachytil a odhodil do pravej priekopy," opísala okolnosti nehody hovorkyňa.

Po uvedenom strete podľa jej slov náves maďarskej jazdnej súpravy ešte zachytil prechádzajúcu jazdnú súpravu Renault Midlum s prívesom, ktorú viedol 47-ročný vodič z okresu Levice. "Jeho jazdná súprava bola nárazom odhodená do pravej priekopy. Následkom týchto stretov vozidiel sa ťahač Volvo s návesom prevrátil na ľavú stranu a návesom ešte zachytil oplotenie záhrady, ako aj betónový stĺp elektrického vedenia," ozrejmila Faltániová s tým, že súprava ostala prevrátená cez celú vozovku a tým sa cesta I/71 stala úplne neprejazdnou.

Ako ďalej uviedla, pri nehode jedna osoba zomrela a päť utrpelo zranenia, z ktorých boli tri ťažké. "Celková škoda je odhadnutá na 38.200 eur. Na mieste nehody sa vodiči nákladných motorových vozidiel podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Vodičovi osobného motorového vozidla odobrali na zistenie alkoholu krv," priblížila hovorkyňa.

K dopravnej nehode bol podľa jej slov pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy a policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.