Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Výstavba chodníka do Lutily sa začala, poslúži chodcom i cyklistom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Samospráva chcela spojenie medzi mestom a obcou Lutila vybudovať už niekoľko rokov, doposiaľ totiž existovalo iba prostredníctvom frekventovanej hlavnej cesty bez chodníkov.

Žiar nad Hronom 17. júla (TASR) – Samospráva Žiaru nad Hronom začala s výstavbou niekoľko rokov plánovaného spojenia medzi mestom a susednou obcou Lutila. Ako pre TASR priblížil vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž, komunikácia bude slúžiť najmä chodcom a cyklistom.

„Začíname s prácami. Pôjde o jednoduchú komunikáciu, ktorá kopíruje poľnú cestu pri záhradkárskej oblasti. Bude spevnená kamenivom, ale bez problémov bude priechodná pre cyklistov aj kočíky,“ uviedol Baláž s tým, že pre motorové vozidlá bude platiť zákaz vjazdu na komunikáciu.

Samospráva chcela spojenie medzi mestom a obcou Lutila vybudovať už niekoľko rokov, doposiaľ totiž existovalo iba prostredníctvom frekventovanej hlavnej cesty bez chodníkov. Vybudovanie asi dva kilometre dlhého chodníka s priemernou šírkou do dvoch metrov bude mesto stáť približne 40.000 eur, dokončený bude ešte tento rok.