Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Vystavia najlepšie práce z dizajnérskej súťaže Cena J. Halabalu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Cena profesora Jindřicha Halabalu (11. ročník) je medzinárodnou prehliadkou študentských semestrálnych a záverečných prác.

Zvolen 1. novembra (TASR) - Výber najlepších prác zo štyroch kategórií súťaže Cena profesora Jindřicha Halabalu, zameraných na dizajn nábytku a interiéru, prezentuje výstava, ktorú sprístupnia v Slovenskej národnej galérii (SNG) na Zvolenskom zámku vo štvrtok, 5. novembra 2015.

Cena profesora Jindřicha Halabalu (11. ročník) je medzinárodnou prehliadkou študentských semestrálnych a záverečných prác. Hlavnou myšlienkou podujatia je podporiť vzostup kvality študentských prác a vytvoriť priestor pre konfrontáciu tvorivých názorov na medzinárodnej úrovni.

Aktuálny ročník dáva možnosť v piatej nesúťažnej kategórii, dizajnérom, umelcom a doktorandom prezentovať aj svoju tvorbu formou site-specific inštalácií v rôznych polohách umeleckej tvorby.

Na súťaži sa tento rok zúčastnili okrem slovenských a českých študentov aj súťažiaci z Maďarska, Belgicka, Švédska a Poľska. O udelení hlavných cien a uznaní rozhodne medzinárodná porota. Do súťaže sa zapojilo 16 vysokých škôl.

TASR informovala kurátorka súťaže Iveta Melicherčíková.