Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Výťažok z dražby vín v Banskej Bystrici pomôže deťom v nemocnici

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

"Veríme, že deťom finančné prostriedky pomôžu a ďakujeme všetkým, ktorí sa k tejto ušľachtilej myšlienke pripojili," dodal Patráš.

Banská Bystrica 7. júna (TASR) – Peniaze, ktoré z dražby kvalitných vín na nedávnom druhom ročníku festivalu Vínšpacírka v Banskej Bystrici získal Cech hostinských, už majú svojho adresáta.

"Podarilo sa nám spoločne vyzbierať 300 eur, ktoré sme sa rozhodli venovať Občianskemu združeniu Klub priateľov Detskej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedol Andrej Patráš, predseda Cechu hostinských.

Združenie, na ktorého účet výťažok poputuje, sa od svojho založenia v roku 2005 venuje aktivitám podporujúcim Detskú fakultnú nemocnicu s poliklinikou. Vďaka pomoci sa v minulosti podieľalo napríklad na spolufinancovaní stavebných úprav nemocnice, kúpe zdravotníckych prístrojov alebo zriadilo detské kútiky v čakárňach.

Dražby vín sa počas Vínšpacírky mohol zúčastniť ktokoľvek a svojím finančným príspevkom tak pomôcť dobrej veci. Do dražby ich venovala každá zo zúčastnených prevádzok, partnerské mesto maďarský Salgótarján i autor projektu v oblasti pútnického turizmu Barborská cesta Juraj Slašťan.

"Veríme, že deťom finančné prostriedky pomôžu a ďakujeme všetkým, ktorí sa k tejto ušľachtilej myšlienke pripojili," dodal Patráš. Vlani výťažok z dražby vín venovali Občianskemu združeniu Svetielko nádeje, ktoré pomáha deťom s onkologickým alebo iným vážnym ochorením.