Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Výtržníctvo v banskobystrickej herni skončilo obvinením dvoch mužov

Na snímke nová posila Banskej Bystrice, kanadský obranca Theo Peckham, počas rozcvičky pred zápasom 40. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany, 11. januára 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Raško

Ide o zámorských hokejistov miestneho hokejového klubu.

Banská Bystrica 21. januára (TASR) - Dvoch mužov, ktorí v jednej z banskobystrických herní ešte v pondelok (19. 1.) odmietli zaplatiť účet a napadli pracovníka SBS, obvinila polícia z prečinu výtržníctva vykonaného formou spolupáchateľstva. Ide o 24-ročného muža z USA a 27-ročného muža z Kanady.

"Jeden z obvinených udieral pracovníka SBS päsťami do hlavy, potom sa k útoku pridal aj druhý obvinený. Spôsobili mu zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie bez nutnosti hospitalizácie," hovorí o udalostiach Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa jej slov došlo k poškodeniu kresla, čím spoločnosti vznikla škoda 150 eur. Výtržníkov zadržala polícia na mieste činu. "Po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov boli so súhlasom prokurátora prepustení zo zadržania a budú stíhaní na slobode. Za tento prečin im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky," dodala hovorkyňa.

Reakciu zamestnávateľa si prečítajte TU.