Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Významní rečníci fóra GLOBSEC pôjdu diskutovať aj do Bystrice a Košíc

Archívne foto Foto: Teraz.TV

Významní hostia medzinárodného bezpečnostného fóra GLOBSEC 2015 sa predstavia širšiemu publiku aj v mestách Bratislava, Košice a Banská Bystrica.

Bratislava 29. mája (TASR) - Významní hostia medzinárodného bezpečnostného fóra GLOBSEC 2015 sa predstavia širšiemu publiku aj v mestách Bratislava, Košice a Banská Bystrica. A to v rámci podujatí GLOBSEC City Talks. Samotné bezpečnostné fórum sa uskutoční 19. až 21. júna v Bratislave.

"GLOBSEC nechce ostať podujatím, kde debata prebieha len v hlavnej konferenčnej sále. S jednotlivými účastníkmi sa tak môže širšia verejnosť stretnúť aj mimo konferencie, počas City Talks v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici a zapojiť sa tak do zaujímavých a prínosných diskusií," uviedol zakladateľ fóra GLOBSEC Róbert Vass. Debaty sa uskutočnia od 18. do 20. júna.

Diskutérmi, ktorých ľudia môžu na City Talks stretnúť, budú významní predstavitelia politickej a diplomatickej komunity, ale aj odborníci z prestížnych univerzít či think tankov z krajín Európskej únie, USA, Ukrajiny či Ruska. Dominovať pritom budú témy ako Rusko, perspektívy vývoja na Ukrajine, otázka propagandy, odkaz druhej svetovej vojny či séria inšpiratívnych príbehov osobností zo strednej a východnej Európy.

Účastníci sa však pre výrazný záujem a bezpečnostné opatrenia musia vopred registrovať. Viac informácií nájdu na www.globsec.org.