Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V druhej etape Za krajšie mesto vyviezli Bystričania 50 kontajnerov

Banská Bystrica, archívne foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

V rámci nej sa počas soboty 28. marca v lokalite Sásová, Rudlová, Jakub, Uľanka a Kostiviarska vyviezlo spolu 50 kusov veľkokapacitných kontajnerov.

Banská Bystrica 3. apríla (TASR) - Druhou etapou pokračovala v Banskej Bystrici počas uplynulého víkendu celomestská akcia Za krajšie mesto 2015. V rámci nej sa počas soboty 28. marca v lokalite Sásová, Rudlová, Jakub, Uľanka a Kostiviarska vyviezlo spolu 50 kusov veľkokapacitných kontajnerov.

"Napriek silnejšiemu studenému vetru bola účasť veľmi dobrá. Na Ružovej ulici a Beskydskej dokonca varili guľáš," zhodnotila priebeh druhej etapy hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Hlavným cieľom akcie Za krajšie mesto je vyčistenie verejných priestranstiev od rôznych druhov komunálnych odpadov. Rozdelená je na štyri etapy. Do prvej, ktorá sa začala 20. marca, sa aktívne zapojil aj primátor Ján Nosko so svojím najbližším tímom a pracovníkmi mestského úradu.

V tretej etape, od 10. apríla, sa budú upratovať Radvaň, Iliaš, Šalková, Senica, Kremnička a Rakytovce. V poslednej etape, 17. apríla, prídu na rad sídliská Fončorda a Podlavice i miestna časť Skubín.